Stella

INTUCH NORDUCH SV-06 Nordv-07

Dandy-Lion’s Dining In Paris

Stella

Stella är min första egenuppfödda hund. Hon är en vild, sprallig, framåt och trevlig liten tjej som hittar på en hel del hyss.

Hon blev, två år och sex dagar gammal, svensk utställningschampion. Sedan samma år blev hon även norsk utställningschampion.

2006 slutade hon som andra storpudel (bästa tik) på SPKs lista ”Årets Pudel” och brodern Nero slutade som femma på samma lista. Även 2007 blev hon 2:a på SPKs lista ”Årets Pudel”, även detta år var hon bästa tik.

På Stora Stockholm -06, svenska vinnarutställningen, blev hon bästa tik och därmed kan hon även titulera sig Svensk Vinnare-06.

I januari 2007 blev hon finsk champion och därmed även Nordisk champion.

I september 2007 tog hon det sista Cacibet som hon behövde för sin internationella Championtitel.

På den Nordiska Vinnarutställningen -07 i Stockholm blev Stella BIM och fick därmed även titeln Nordisk Vinnare -07.

Stella har även blivit HD röntgad och har AA på sina höfter, liksom tre av hennes syskon. En bror har B-höfter, vilket ju också är fria höfter.

Dessutom så är fyra av konstkullens valpar MH-beskrivna, alla med godkänt skott. Stella själv har etta på skottet och är följdaktligen helt skottfast.

Utöver det så bör man kanske nämna att Stella inte är den enda i kullen som är champion, Nero och Vera är SUCH och brodern i Ryssland är RUSCH! Ni kan läsa om och se bilder på hennes syskon under ”tidigare kullar- konstkullen”.

Nu har Stella börjat en ny karriär. Hon tränar och tävlar Agility tillsammans med min vän Maria. Marias blogg hittar man här, ibland står det även om Stella på den sidan. Än så länge så är Stella uppflyttad till Agilityklass 2 och även hoppklass 2.

Stella har fått tre kullar med valpar (Himmelska kullen, Aerosmith kullen och Shakespeare kullen), ni kan läsa om dem under tidigare kullar.
Från första kullen är alla röntgade, alla fyra flickor med A-höfter och sonen med B-höfter. Sonen Easton tävlar lydnad och har LP i lydnadsklass ett. Easton är äver Kroatisk Junior Champion. Dottern Nora i Norge har hunnit med att bli BIS på en utställning och är dessuton Norsk Champion. Filippa som bor här hos oss tituleras numer Nordisk Champion (SEUCH DKUCH FINUCH) och är även Världsvinnare 2010 och Svensk Vinnare 2010.

Från andra kullen så har Melker, vår bruna pojke, visat framtassarna i ringarna och tituleras nu Svensk Champion. Melker tävlar även i lydnad och har redan sitt Lp1. Systern Joy tituleras Helsinki Junior Winner 2010 och SEUCH. Vår egen Märta har tre cert.
Alla sju valpar ur denna kull är HD röntgade och samtliga har A- höfter. Yoda har även undersökt sina armbågar och de var ua.

Tredje kullen bestod av sju valpar, vår egen Betty som har en egen sida här på hemsidan,. Syster Alice i England är Engelsk Champion, vilket vi är väldigt stolta över då det anses väldigt svårt att bli just det. Lilly har två cert i Sverige och Sally har ett. Brorsan Pedro tävlar i lydnad och är klar med sitt lp 2. Av sju syskon är fem röntgade i Sverige, fyra A och ett B.

Höjdpunkter i ringen

Årets Storpudeltik 2007 på både SPK-listan och SKK-listan. 2:a totalt på båda listorna.
Årets Storpudeltik 2006 på SPK-listan, 2:a totalt och 3:a totalt på SKK-listan.
2x S-BIS
1x BIG 2
5x BIR
12x BIM
6x cert
9x CACIB

Stella lämnade oss 15 år och sju månader gammal. Nu är hon en stjärna i himlen.

stellastamtalva

Galleri

Filmer

Stella BIR på Lilla Stockholm-07

Stella BIM på Stora Stockholm Nordisk Vinnarutställning-07

Stella tävlar agilityklass 2 i Katrineholm

Stellas sista pinne i hoppklass1