Kirra

Wazky Valkyrie For Dandy-Lion’s

Kirra är vår Australiensiska känguru, alltid vänlig mot både människor och hundar. En väldigt enkel och trevlig hund att leva med.

Hon kom till Sverige när hon var 5 månader, då hade hon varit på resa i fyra dygn med mellanlandning i Dubai där hon satt på hundpensionat i ett dygn. Detta var mitt under pandemin och antalet flyg från Australien till Europa var få, precis efter att Kirra kom ut stängdes landet ner helt. Man kan ju tro att en sådan resa borde göra en liten valp lite osäker, men icke. När buren öppnades på Arlanda steg en glad valp ut och tittade på mig och ansåg att det var helt ok att vi nu fortsatte livet tillsammans. Hennes stabila kynne har hon behållit och jag är mer än nöjd med henne.

Förhoppningsvis kan Kirra bidra till att utöka den bruna genpolen här i Europa, lämnar hon dessutom sitt extremt vackra huvud och sunda konstruktion så blir jag väldigt glad.

Kirra är HD röntgad A, ögonlyst UA, gentestad fri från PRA-PRCD, PRA RCD4, NE och DM. Hon är BPH beskriven med skott. Utställningarna blev lite begränsade när hon var ung pga pandemin. Trots det har hon två BIR placeringar med cert.