Rufus

LP SUCH NUCH Dandy-Lion’s Ayers Rock
Rufus

Rufus kom in i flocken november 2000. Han köptes in som en kompis men jag hade även ambitioner att börja ställa ut då detta var det jag inte kunnat göra med Carras.

Jag var en besvärlig valpköpare med många krav på valp och uppfödare, valpen skulle passa både mig och Carras. Han skulle inte vara för stor, ha förutsättningar att bli champion, han skulle ha trevlig mentalitet, vara lyhörd och uppmärksam, inte någon mes men inte heller någon kaxpelle.

Så den valpen var Rufus från kennel Dandy-Lion’s och otroligt nog uppfyllde han alla mina krav med råge!

Rufus är 59 cm, Svensk och Norsk utställnings champion, har genomfört MH med godkänt skott, Lydnadsdiplom i klass 1, otrolig spårnäsa och är alltid med till 100% vid all form av träning.

Som veteran fick Rufus chansen att på nytt visa upp sig i ringen, vilket både han och jag tyckte var väldigt roligt. Det slutade med ett antal BIR-veteranplaceringar samt bästa haneplaceringar. Kul att veta att även domare, och inte bara jag, tyckte att han var en stilig och spruttig gubbe som kunde hålla jämna steg med ungdomarna i ringarna. Nu har dock pälsen rykt till förmån för kennelns yngre förmågor.

Rufus är även far till flera lovande avkommor som både ställts ut och tävlat i lydnad, bruks och agillity. Han har också flera barnbarn som visat framtassarna, bland annat vår egen Stella och hennes syskon. Ett av hans barnbarn är även godkänd räddningshund vilket jag tycker är väldigt roligt.

Rufus somnade in 10 mars 2015. 14,5 år gammal.

rufusstamtavla

Galleri

Filmer

Rufus 10 år då han fick hoppa in som hund nr 4 i uppfödargrupp